+31 6 18555904 info@ainitcool.nl
Select Page

Workshops

Een Video Workshop is een uitermate geschikte manier om teambuilding voor uw bedrijfspersoneel te verzorgen. Aan de hand van verschillende thema’s , zoals het maken van een videoclip, commercial of documentaire kunt u op een door u gewenste manier invulling geven aan een belangrijke onderwerpen binnen een training of coaching traject.
Hoewel het proces vaak leading is in dit soort workshops is het eindresultaat zichtbaar en concreet. Onder begeleiding van mensen uit het vak en met de juiste apparatuur worden deelnemers uit hun gebruikelijke manier van denken ‘getrokken’ en aangemoedigd om zich eens van een andere kant te laten zien. Een aanrader! en onvergetelijke belevenis voor uw bedrijf.
In overleg en samenwerking met u als trainingsbureau kunnen we kiezen voor een workshop als integraal onderdeel van uw training, of juist als creatief breekijzer, dat een fris en ander licht werpt op de processen die zich afspelen binnen uw programma.

Eerst wordt een introductie gegeven over het hoe en waarom van de reclamewereld. De psychologie achter reclame, de werking van reclame en bruikbare tips om op de juiste manier je boodschap over te kunnen brengen.

Daarna wordt afhankelijk van de groepsgrootte de groep gesplitst en mogen de deelnemers aan de hand van kernwaarden en doelstelling die in uw trainingsprogramma aan bod zijn gekomen aan de slag met het bedenken van een script. Nadat deze zijn vertaald naar een beeldend idee mogen beide groepen zich naar elkaar presenteren en hun idee “pitchen”. Na stemming wordt met het gekozen idee verder gegaan en wordt een rolverdeling gemaakt voor het opnemen van de commercial. Denk hierbij aan de volgende rollen: Regisseur, producer, licht-technicus, geluidsman, runner, camera-assistent, acteurs, figuranten e.d.

Als iedereen een rol heeft toebedeeld gekregen gaan we aan de slag met de opnames. Ainitcool zal het camerawerk op zich nemen om de kwaliteit van het eindresultaat te waarborgen. In een uur tot anderhalf uur tijd worden de verschillende scenes opgenomen die in de week na de training worden gemonteerd tot het uiteindelijke resultaat.

Een veelgebruikte uitbreiding is het samenstellen van een klein team dat de “making of” op zich neemt, waarin het proces wordt vastgelegd. Een interessante kijk achter de schermen en handig als referentie-materiaal bij evaluaties.

Als de shoot gedaan is volgt een afsluitende sessie in een kring en kan iedereen zijn of haar woordje doen over de middag.

Als gezegd wordt het beeldmateriaal door Ainitcool gemonteerd tot een echte commercial en opgestuurd naar de cursusleden als tastbaar resultaat van de workshop.

Op deze pagina zijn enkele voorbeelden te vinden van commercials, gemaakt door deelnemers aan deze workshop.